Σύστημα Θερμομόνωσης Baumit Open
star_border

Σύστημα Θερμομόνωσης Baumit Open

Η θερμομόνωση παίζει ένα σημαντικό ρόλο στην εξασφάλιση μίας άνετης διαβίωσης και ενός υγιούς κλίματος στο σπίτι. Σε ένα σωστά μονωμένο σπίτι, υπάρχει ζεστή ατμόσφαιρα στο σπίτι το χειμώνα, το σπίτι προστατεύεται από τις υψηλές θερμοκρασίες το καλοκαίρι και υπάρχει ένα ισορροπημένο εσωτερικό κλίμα καθ’ όλο το χρόνο χωρίς μεγάλες διακυμάνσεις.

  • Σύστημα θερμομόνωσης που αναπνέει, υψηλής ατμοδιαπερατότητας
  • Βέλτιστες συνθήκες στο εσωτερικό για μία άνετη ζωή
  • Μόνωση για κάθε πρόσοψη, νέας κατασκευής και ανακατασκευής υφιστάμενης

Πάντα δροσιά

Το σύστημα Baumit Open επηρεάζει θετικά το εσωτερικό κλίμα και φέρνει ζεστασιά το χειμώνα και το καλοκαίρι. Ακόμη και σε ένα καλά κτισμένο στεγανό σπίτι, μια οικογένεια τεσσάρων ατόμων παράγει μέχρι και 20 λίτρα νερού ημερησίως σε κανονική σπιτική λειτουργία. Η υψηλή ατμοδιαπερατότητα του θερμομονωτικού συστήματος Baumit Open συμβάλλει σημαντικά στην εξάλειψη αυτής της λειτουργικής υγρασίας χωρίς υπερβολική απώλεια θερμότητας. Το σύστημα έχει την ίδια ατμοδιαπερατότητα με την τοιχοποιία και με αυτό τον τρόπο σχηματίζει, μαζί με την τοιχοποιία, ένα ομοιογενές, υψηλά διάχυτο ανοικτό περίβλημα του σπιτιού το οποίο διαπερνούν μόνιμα πρόσθετοι υδρατμοί από το εσωτερικό προς το εξωτερικό.apor from the interior outwardly.

Μην ανησυχείτε για τη μόνωση παλαιότερων κτιρίων

Λόγω των ειδικών ιδιοτήτων της κόλλας Baumit openContact, είναι δυνατή η μόνωση παλαιότερων κτιρίων με αυξημένη υγρασία και περιεκτικότητα αλάτων στην τοιχοποιία. Μετά την αφαίρεση του κατεστραμμένου με υγρασία σοβά, μετά την εξάλειψη των αιτίων υγρασίας, η πρόσθετη υγρομόνωση μπορεί να γίνει με την μόνωση του σπιτιού. Το σύστημα Baumit Open απομακρύνει συνεχώς την υγρασία και τα άλατα από την τοιχοποιία που συσσωρεύονται στο χώρο μεταξύ της τοιχοποιίας και της μονωτικής πλάκας. Με την μόνωση Baumit Open, μπορείτε επίσης να μονώσετε παλαιότερα κτίρια, να τα προστατεύσετε από τις αντίξοες κλιματολογικές συνθήκες και να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής τους.

Λύση του Συστήματος
Η μόνωση Baumit Open αποτελείται από απολύτως συμβατά, υψηλής ποιότητας και διαπνοής στοιχεία .

Η καρδιά του συστήματος είναι οι πλάκες μόνωσης πρόσοψης με βάση το πολυστυρένιο. Η υψηλή διαπερατότητα των ατμών εξασφαλίζεται από ένα πατενταρισμένο σύστημα οπών στο μονωτικό, που εξασφαλίζουν την ταχεία διάχυση υδρατμών από την κατασκευή.

Ο αέρας που περικλείεται στα ανοίγματα, μετά από την ορθή συγκόλληση και επίχριση, συμβάλλει στην αποτελεσματική θερμομόνωση.

Έτσι, η "διάτρητη" πολυστερίνη μονώνει και το μονωτικό χωρίς οπές, αλλά και έχει τη δυνατότητα να επιτρέπει τη συνεχή διέλευση των υδρατμών.

Το πλεονέκτημα είναι η απλή συναρμογή και η καλή τιμή σε σύγκριση με τις ορυκτές μονωτικές πλάκες.

Μια εναλλακτική λύση, αντί των λευκών μονωτικών πάνελ, είναι τα γκρι μονωτικά πάνελ Baumit Open reflect που αντανακλούν τα απορροφητικά και αντανακλαστικά στοιχεία της υπέρυθρης ακτινοβολίας και επιτρέπουν μία πιο αποτελεσματική μόνωση πάνω από 23%.

Το λευκό υψηλού ιξώδους συγκολλητικό Baumit openContact είναι πολύ ελαστικό και ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες. Έχει εξαιρετικές ιδιότητες επεξεργασίας.

Το Baumit NanoporTop για την προστασία της επιφάνειας είναι εξαιρετικά ανθεκτικό σε ρύπους και το σχηματισμό πρασινίλας (άλγης).

Σύνθεση της Θερμομόνωσης

  1. Υπόστρωμα – νέα τοιχοποιία ή υφιστάμενη βάση
  2. Αγκύρωση – συγκολλητικά βύσματα Baumit StarTrack παρουσιάζουν πολλά πλεονεκτήματα: δεν δημιουργούνται θερμογέφυρες, δεν φαίνονται σημάδια στα σημεία στερέωσής τους, εφαρμόζεται ένας τύπος βύσματος για τα διάφορα πάχη μονωτικού.
  3. Κόλλα – Το λευκό συγκολλητικό Baumit openContact έχει υψηλό ιξώδες, είναι ελαστικό και ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες με εξαιρετικές ιδιότητες στην επεξεργασία.
  4. Μονωτικές πλάκες - Baumit open reflect, γκρι μονωτικές πλάκες με αντανακλαστική στρώση, εναλλακτικά το open Plus, γκρι μονωτικές πλάκες ή τις λευκές open Therm
  5. Ενισχυτική στρώση – κόλλα εξομάλυνσης επιφάνειας Baumit ProContact οπλισμένη με υαλόπλεγμα Baumit StarTex
  6. Διεισδυτικό αστάρι - Baumit UniPrimer ή PremiumPrimer
  7. Σοβάς πρόσοψης - Baumit NanoporTop, εξαιρετικά ανθεκτικό στους ρύπους και τις πρασινίλες (άλγη) ή επίχρισμα Baumit openTop