Προϊόντα που ρυθμίζουν το κλίμα του εσωτερικού σας χώρου
star_border

Τα προϊόντα Klima εμπνέονται από τη φύση

Όπως τα κελύφη των αυγών, έτσι και τα προϊόντα Baumit Klima περιέχουν άσβεστο. Τα κελύφη των αυγών παρέχουν προστασία για το νεοσσό, ενεργούν ως κλιματιζόμενος θάλαμος και μπορούν ακόμη και να χρησιμοποιηθούν ως τρόφιμα. Η υπερβολική υγρασία στον αέρα αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης μούχλας. Ο ασβέστης λειτουργεί ανασταλτικά: Η μούχλα και οι μύκητες είναι πιθανώς από τους πιο σημαντικούς κινδύνους για την υγεία στο σπίτι. Η άσβεστος είναι αλκαλική. Αυτό εν γένει εμποδίζει το σχηματισμό της μούχλας.

Οι ασβεστούχοι σοβάδες απολυμαίνουν με φυσικό τρόπο

Η ιδανική σχετική υγρασία αέρα είναι μεταξύ 40 και 60%. Τα ακάρεα σκόνης, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν άσθμα, ευδοκιμούν επίσης σε υψηλά επίπεδα υγρασίας. Ο πολύ ξηρός αέρας όχι μόνο οδηγεί σε αυξημένα επίπεδα σκόνης, αλλά και στην ξήρανση της βλεννογόνου μεμβράνης με αποτέλεσμα αυξημένο κίνδυνο μόλυνσης, για παράδειγμα, ιοί γρίπης κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου. Πηγές υγρασίας όπως το ντους, το μαγείρεμα, το στέγνωμα των ρούχων και η αναπνοή μίας οικογένειας τεσσάρων ατόμων απελευθερώνει 20 λίτρα νερό στον αέρα καθημερινά. Το χτίσιμο και οι εργασίες επισκευής μπορούν επίσης να οδηγήσουν σε παραμένουσα υγρασία στο εσωτερικό. Η υγρασία πρέπει να εξαερίζεται και μπορεί να απορροφηθεί εν μέρει από τους τοίχους, τα δάπεδα και τα έπιπλα και να απελευθερωθεί αργότερα.

Πώς να ρυθμίσετε την υγρασία του αέρα

Τα προϊόντα Klima είναι αφιερωμένα στη βελτίωση του εσωτερικού κλίματος. Ο σοβάς Klima είναι ένας ανόργανος σοβάς και περιέχει φυσική άσβεστο. Αναπνέει και ενεργεί ως φυσικός ρυθμιστής υγρασίας. Αυτό το φαινόμενο πολλαπλασιάζεται με τη μικροπορώδη δομή του. Μπορεί να απορροφήσει περισσότερη υγρασία σε μικρότερο χρόνο σε σύγκριση με τους κοινούς σοβάδες εσωτερικού χώρου. Σε περίπτωση μείωσης της υγρασίας, την επιστρέφει αργά και ισόποσα στον αέρα του εσωτερικού χώρου.

Απολυμαίνει τον αέρα με φυσικό τρόπο

Τα ειδικά πρόσμικτα (fillers) ασβεστολιθικής άμμου και η συνδετική άσβεστος δημιουργούν έναν βασικό τύπο σοβά (με pH περίπου 12), που καθιστά τους σοβάδες Klima φυσικά απολυμαντικά και ενεργούν ως φυσική προστασία ενάντια σε επιβλαβείς μικροοργανισμούς και στην ανάπτυξη μούχλας. Οι ασβεστούχοι σοβάδες είναι αντιστατικοί, έτσι δεν συλλέγουν σωματίδια ρύπων.

Όλα εξαρτώνται από το πάχος της στρώσης

Ακόμη και ο ιδανικός τοίχος στο εσωτερικό χρειάζεται ένα επαρκές πάχος σοβά. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για ελέγχεται με τον καλύτερο τρόπο η υγρασία. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Ερευνητικού Κέντρου Viva, θα έχετε την καλύτερη απόδοση σε πάχος στρώσης 1,5 cm. Ο σοβάς μπορεί να απορροφήσει την περίσσεια υγρασίας και, εάν είναι ξηρός, να την επιστρέψει στο εσωτερικό.