Πώς να δημιουργήσετε υγιή δωμάτια στους εσωτερικούς χώρους
star_border

Πώς να δημιουργήσετε υγιή δωμάτια στους εσωτερικούς χώρους

Ξοδεύουμε περίπου το 90% της ζωής μας σε κλειστά δωμάτια. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η ποιότητα του εσωτερικού αέρα είναι ζωτικής σημασίας για την άνεσή μας, την υγεία μας και την ίδια την ποιότητα ζωής μας. Δεν επηρεάζουν μόνο η θερμοκρασία του αέρα και των επιφανειών, η υγρασία, η ροή του αέρα, αλλά σαφώς και τα δομικά υλικά το εσωτερικό περιβάλλον.

Ο αέρας είναι η βασική μας τροφή

Σε καθημερινή βάση ο άνθρωπος καταναλώνει περίπου 13,5 κιλά εσωτερικού αέρα και 1,5 κιλά καθαρού αέρα και έτσι γίνεται η πιο σημαντική τροφή μας, ενώ η ποιότητά του είναι σημαντική για την υγεία μας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο υγιεινός και καθαρός αέρας στο εσωτερικό πρέπει να θεωρείται δεδομένος.
Vzduch ako základná potravina

Η σωστή υγρασία του αέρα είναι απαραίτητη

Η διαμονή σε πολύ ξηρό αέρα αφυδατώνει την βλεννογόνο μεμβράνη, προκαλώντας την αίσθηση των ξηρών ματιών. Η ξηρή βλεννογόνος μεμβράνη μπορεί εύκολα να προσβληθεί από βακτήρια, ξεκινώντας μια φλεγμονώδη διαδικασία, κρύωμα ή αιμορραγία της μύτης. Σε 30% υγρασία και κάτω, είμαστε πιο επιρρεπείς σε μολυσματικές ασθένειες. Γι 'αυτό, η διατήρηση της βέλτιστης υγρασίας και ο σωστός εξαερισμός είναι αναπόφευκτα για ένα υγιές κλίμα.

Suchý vzduch

Η σωστή υγρασία στο εσωτερικό βοηθά στην άνεση της ζωής, εμποδίζοντας την ανάπτυξη μούχλας ή διαφόρων ασθενειών. Η αιτία της υψηλής υγρασίας μπορεί να είναι η ανεπαρκής ξήρανση μίας νέας εργασίας, η διείσδυση του νερού μέσω δομικών αστοχιών, αλλά και η ανεπαρκής διάχυση της υγρασίας από το εσωτερικό λόγω ακατάλληλου αερισμού ή θέρμανσης. Κατά τη διάρκεια μιας συνηθισμένης διαμονής στο εσωτερικό, μια οικογένεια αποτελούμενη από 4 μέλη παράγει περίπου 20 λίτρα νερού. Είναι σημαντικό να διατηρείται η βέλτιστη υγρασία στο εσωτερικό, ιδιαίτερα μεταξύ 40 και 60%.

Περισσότερα σχετικά με το θέμα

Προϊόντα Klima

Οι εσωτερικοί σοβάδες Baumit Klima και οι ραβδώσεις ρυθμίζουν βέλτιστα την υγρασία στο εσωτερικό, απορροφώντας οσμές και επιβλαβείς ουσίες.

Μάθετε περισσότερα
Výskumný park Viva
Έλεγχος από την έρευνα

Το Ερευνητικό Κέντρο Viva συγκρίνει τα δομικά υλικά και εξετάζει τις επιπτώσεις τους στους κατοίκους του σπιτιού.

Μάθετε περισσότερα
Všetko o zdravom bývaní
Διαβάστε περισσότερα

Το τμήμα Υγιεινής Ζωής γεμάτο ενδιαφέρον περιεχόμενο σχετικά με την ποιότητα του σπιτιού μας. Χρήσιμες πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε ένα υγι

Μάθετε περισσότερα

Πώς επηρεάζει η θερμοκρασία την άνεσή σας

 Όλοι αισθάνονται άνετα υπό διαφορετικές συνθήκες. Σε κάποιον αρέσουν τα πιο δροσερά δωμάτια, κάποιος άλλος αισθάνεται πιο ευχάριστα σε ένα πιο ζεστό περιβάλλον.

Παρόλα αυτά, πρέπει να τηρήσουμε ορισμένες αρχές. Υψηλότερη θερμοκρασία μέχρι 23 ° C συνιστάται για χώρους διαβίωσης και μπάνια, λίγο χαμηλότερη θερμοκρασία μέχρι 18 ° C για υπνοδωμάτια. Είναι επίσης σημαντικό να μην υπάρχουν πολύ μεγάλες διαφορές θερμοκρασίας μεταξύ του εσωτερικού αέρα και της θερμοκρασίας στις επιφάνειες των τοίχων ή στο κάτω μέρος του δωματίου και στο ύψος του κεφαλιού. Η διαφορά δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερη από 4 ° C.

Tepelná pohoda v byte

Τι κάνει τον αέρα καθαρό

Όπως συμβαίνει με άλλες ουσίες, ο αέρας αποτελείται από ξεχωριστά μόρια. Τα μόρια μπορεί να έχουν αρνητικό ή θετικό φορτίο. Όσο πιο φρέσκος είναι ο αέρας, τα ιόντα που περιέχονται σε αυτόν είναι πιο αρνητικά. Ο αέρας που εμπλουτίζεται με αυτόν τον τρόπο βοηθάει στην οξυγόνωση του αίματος, βελτιώνοντας τις λειτουργίες των οργάνων και την καλύτερη καύση των θρεπτικών ουσιών. Νιώθετε καλύτερα και έχετε μεγαλύτερη ενέργεια. Υψηλότερη περιεκτικότητα σε καλά ιόντα στον αέρα βοηθάει ο καθαρός αέρας χωρίς περιεχόμενο επιβλαβών ουσιών. Επομένως, μην ξεχνάτε τον σωστό και συχνό αερισμό, καθώς και την προσεκτική επιλογή υλικών για το εσωτερικό.

Správne vetranie