Πώς να ανακαινίσετε μία πρόσοψη με μικρές ρωγμές
star_border

Πώς να ανακαινίσετε μία πρόσοψη με μικρές ρωγμές

Ακόμη και οι μικρές τριχοειδείς ρωγμές με μέγιστο εύρος 0,5 mm μπορούν να προκαλέσουν μόνιμη ζημιά στην πρόσοψη με την πάροδο του χρόνου. Σε αυτή την περίπτωση, η επισκευή της πρόσοψης είναι απλή.

2 βήματα για μία νέα πρόσοψη

Οι ρωγμές εύρους μικρότερου από 0,5 mm καλύπτονται με ειδική διεισδυτική στρώση με ίνες και στη συνέχεια καλύπτονται με μία νέα βαφή πρόσοψης.

Βήμα 1

Oprava fasády s trhlinkami

Εφαρμόστε το συγκολλητικό αστάρι Baumit FillPrimer στο υπόστρωμα για να καλύψετε τις τριχοειδείς ρωγμές και μικρά ψεγάδια.

Βήμα 2

Nová fasádna farba

Επαλείψτε με μια νέα βαφή πρόσοψης Baumit StarColor, NanoporColor, SilikonColor.

Οδηγίες εργασίας βήμα προς βήμα

1. Αξιολογήστε την κατάσταση της πρόσοψης

Fasáda s mikrotrhlinkami

Αξιολογήστε το εύρος των ρωγμών στην πρόσοψη. Η επιφάνεια της πρόσοψης πρέπει να είναι συμπαγής και συνεκτική, χωρίς πρασινίλες (άλγη). Καθαρίστε με βούρτσα ή υδροβολή τη σκονισμένη και λερωμένη πρόσοψη. Εάν η πρόσοψη εξακολουθεί να έχει άλλα ψεγάδια, είναι απαραίτητο να αφαιρεθούν πρώτα.
Δείτε: Προετοιμασία υποστρώματος

2. Τι χρειαζόμαστε;

Fasáda s mikrotrhlinkami

Προετοιμάστε το συνδετικό αστάρι Prepare Baumit FillPrimer, μία νέα βαφή πρόσοψης, έναν κύλινδρο πρόσοψης ή εξοπλισμό για μηχανική εφαρμογή της βαφής πρόσοψης.

3. Συνδετική αστάρι

Penetračný náter na mikrotrhlinky

Ανακατέψτε καλά το συνδετικό αστάρι σε έναν κάδο. Εάν είναι απαραίτητο, για παράδειγμα κατά τη διάρκεια μίας πολύ ζεστής ημέρας, μπορεί να προστεθεί το πολύ 5% νερό (μέγιστη ποσότητα 1 L νερό ανά δοχείο 25 kg).

4. Κάλυψη ρωγμών

Prekrytie trhlín na fasáde

Εφαρμόστε το συνδετικό αστάρι Baumit FillPrimer στο υπόστρωμα με ένα ρολό ή μία βουρτσα ομοιόμορφα χωρίς διακοπές. Η στρώση αυτή θα καλύψει τις ρωγμές εύρους έως 0,5mm. Χρόνος ωρίμανσης πριν την εφαρμογή των επόμενων στρώσεων είναι κατ’ ελάχιστο 24 ώρες.

5. Νέα επικάλυψη πρόσοψης

Nová fasádna farba

Εφαρμόζουμε 2 στρώσεις υψηλής ποιότητας βαφή στην καθαρή πρόσοψη. Η πρώτη στρώση εφαρμόζεται αραιωμένη με 10 - 15% νερό. Μετά από αναμονή τουλάχιστον 12 ώρες εφαρμόζουμε 1 έως 2 στρώσεις, όσες απαιτείται μέχρι να κλείσει το χρώμα. Αφήστε τουλάχιστο 4 ώρες μεταξύ κάθε στρώσης.

6. Ψεκασμός βαφής πρόσοψης

Striekanie fasádnej farby

Η βαφή πρόσοψης Baumit Μπορεί επίσης να εφαρμοστεί με σύστημα ψεκασμού χωρίς αέρα. Επιτρέπει γρήγορη και ομοιόμορφη εφαρμογή της βαφής πρόσοψης σε σύντομο χρονικό διάστημα ακόμη και σε μεγάλες ομοιόμορφες επιφάνειες.

Προϊόντα Baumit

Εκπαιδευτικό βίντεο