Πώς να ανακαινίσετε μία πρόσοψη με άλγη
star_border

Πώς να ανακαινίσετε μία πρόσοψη με πρασινίλες (άλγη)

Παρόλο που η πρόσοψη εκπληρώνει τις απαιτήσεις της λειτουργίας της, η παρουσία πρασινίλας (άλγη) και μύκητα επιδρούν αρνητικά. Θα σας συμβουλέψουμε πώς να ξεφορτωθείτε πρασινίλες (άλγη) σε μια πρόσοψη σε 2 απλά βήματα.

Γιατί εμφανίζονται πρασινίλες (άλγη) σε μία πρόσοψη;

Η άλγη είναι μικροοργανισμοί που χρειάζονται φως, θρεπτικά συστατικά, φυσιολογική θερμοκρασία και υγρασία για να ευδοκιμήσουν. Ο σχηματισμός άλγης και μύκητα σε μια πρόσοψη επηρεάζεται κυρίως από το νερό και την υγρασία. Αυτή περιλαμβάνει την αυξημένη υγρασία του αέρα, τη βαριά πυκνή βροχή, την ανερχόμενη υγρασία από το επίχρισμα, τις αστοχίες κατασκευής (κενά, διαρροές) και το νερό που συμπυκνώνεται.

Οι προσόψεις που είναι κοντά σε δάση, πυκνή βλάστηση, υδάτινα ρεύματα, λίμνες ή σε κοιλάδες και πεδινές περιοχές με μικρότερο ηλιακό φως είναι επίσης πιο επιρρεπείς. Σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι απαραίτητο να εξεταστεί η αρχιτεκτονική της κατασκευής, ο προσανατολισμός και η σωστή επιλογή του σοβά ή του συστήματος θερμομόνωσης, συμπεριλαμβανομένης της επεξεργασίας της επιφάνειας.

Η πρόσοψη πρέπει να συντηρείται τακτικά (πλύσιμο της πρόσοψης, έλεγχος των υδραυλικών, βαφή κλπ.). Αλλά τι μπορούμε να κάνουμε αν η πρόσοψή μας εξακολουθεί να είναι μολυσμένη με άλγη;

2 βήματα για μία νέα πρόσοψη

Πριν από την εφαρμογή ενός νέου φινιρίσματος της επιφάνειας, εφαρμόστε μια ειδική επίστρωση Baumit FungoFluid στο επίχρισμα και στη συνέχεια εφαρμόστε μια νέα βαφή πρόσοψης υψηλής ποιότητας.

Βήμα 1

Riasy na fasáde

Εφαρμόστε το ειδικό διάλυμα Baumit FungoFluid στο επίχρισμα, αφήστε το να λειτουργήσει και καθαρίστε την πρόσοψη.

Βήμα 2

Nová fasádna farba

Εφαρμόστε το ειδικό διάλυμα Baumit FungoFluid στο επίχρισμα, αφήστε το να λειτουργήσει και καθαρίστε την πρόσοψη.

Οδηγίες εργασίας βήμα προς βήμα

1. Τι χρειαζόμαστε;

Ako odstrániť riasy na fasáde

α χρειαστούμε ένα ειδικό διάλυμα Baumit FungoFluid, ένα σπρέι ή μια βούρτσα βαφής, μια σκληρή βούρτσα, ένα δοχείο, έναν κύλινδρο βαφής πρόσοψης ή έναν εξοπλισμό για εφαρμογή βαφής με μηχάνημα. Θα ελέγξουμε την πρόσοψη και εάν η πρόσοψη παρουσιάζει άλλα ψεγάδια (επίχρισμα που λείπει, χρήζει επισκευής κτλ.), είναι απαραίτητο να τα αφαιρέσετε:  Δείτε: Προετοιμασία επιχρίσματος


2. Εφαρμογή του προϊόντος

Nanesenie roztoku proti riasam

Εφαρμόστε το αντιμυκητιακό προϊόν Baumit FungoFluid σε μια βρώμικη πρόσοψη με ένα σπρέι, ρολό ή βούρτσα και αφήστε το προϊόν να λειτουργήσει για τουλάχιστον 12 ώρες. Αυτό το βήμα είναι σημαντικό για να αποτρέψει τους ζωντανούς μικροοργανισμούς να διαφύγουν στον περιβάλλοντα χώρο κατά τη διάρκεια των επόμενων βημάτων όπου θα μπορούσαν περαιτέρω να μολύνουν την ήδη επεξεργασμένη πρόσοψη.

3. Καθαρισμός της πρόσοψης

Odstránenie rias z fasády

Αφαιρέστε μηχανικά τις βρωμιές και τους μικροοργανισμούς από την επιφάνεια και καθαρίστε προσεκτικά την πρόσοψη με νερό υπό πίεση. Απομακρύνετε τους ρύπους.

4. Εφαρμογή του προϊόντος

Zariasená fasáda

Αφήστε την επιφάνεια της πρόσοψης να στεγνώσει και εφαρμόστε το αντιμυκητιακό προϊόν Baumit FungoFluid στην επιφάνεια 1 - 2 φορές.

5. Νέα βαφή της πρόσοψης

Nová fasádna farba

Εφαρμόζουμε δύο στρώσεις υψηλής ποιότητας βαφής πρόσοψης στην καθαρή πρόσοψη. Η πρώτη στρώση εφαρμόζεται αραιωμένη με 10-15% νερό. Μετά από αναμονή τουλάχιστον 12 ώρες εφαρμόζουμε 1 έως 2 στρώσεις του χρώματος πρόσοψης, όσες απαιτείται για να κλείσει το χρώμα. Χρόνος αναμονής τουλάχιστον 4 ώρες μεταξύ κάθε στρώσης.

6. Ψεκασμός βαφής πρόσοψης

Striekanie fasádnej farby

Η βαφή πρόσοψης Baumit μπορεί επίσης να εφαρμοστεί με σύστημα ψεκασμού χωρίς αέρα. Επιτρέπει γρήγορη και ομοιόμορφη εφαρμογή της βαφής πρόσοψης σε σύντομο χρονικό διάστημα ακόμη και σε μεγάλες ομοιόμορφες επιφάνειες.

Baumit products

Instructional video