Επισκευή πρόσοψης με ρωγμές άνω των 0,5 mm
star_border

Επισκευή πρόσοψης με ρωγμές άνω των 0,5 mm

Στην περίπτωση ρωγμών εύρους μεγαλύτερου από 0,5 mm, επιβάλλεται η άμεση αντιμετώπισή τους διότι η διείσδυση της υγρασίας μπορεί να προκαλέσει μεγάλη ζημιά  στην πρόσοψη.

Μία νέα πρόσοψη σε 3 βήματα

Μια πρόσοψη με ρωγμές εύρους μεγαλύτερου από 0,5 mm θα πρέπει να αποκατασταθεί πλήρως, να στοκαριστεί και να εφαρμοστεί ένα νέο φινίρισμα πρόσοψης.

Βήμα 1

Oprava fasády s trhlinami
Αφαιρέστε τα σαθρά υλικά από την επιφάνεια.

Βήμα 2

Oprava fasády s trhlinami
Στοκάρετε την πρόσοψη χρησιμοποιώντας το Baumit MultiWhite και εφαρμόστε την ενισχυτική στρώση, τοποθετώντας το υαλόπλεγμα.

Βήμα 3

Nová fasádna farba
Εφαρμόζουμε ένα νέο χρώμα ή σοβά πρόσοψης.

Οδηγίες Εργασίας Βήμα προς Βήμα

1. Αξιολογήστε την κατάσταση της πρόσοψης

Fasáda s trhlinami

Ελέγχουμε το εύρος της ρωγμής με ένα διαβαθμισμένο χάρακα μέτρησης πλάτους ρωγμών και αφαιρούμε τα σαθρά από την επιφάνεια χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα. Καθαρίστε με βούρτσα ή με υδροβολή την πρόσοψη από τη σκόνη και τους ρύπους. Εάν η πρόσοψη εξακολουθεί να έχει άλλα ψεγάδια, είναι απαραίτητο να αφαιρεθούν πρώτα.
Βλέπετε: Προετοιμασία επισκευαστικού σοβά

2. Τι χρειαζόμαστε;

Oprava fasády s trhlinami
Προετοιμάστε τα απαραίτητα εργαλεία και το Baumit MultiWhite για την πλήρη επισκευή μιας πρόσοψης με ρωγμές ανενεργές (μη μεταβαλλόμενου εύρους) με πλάτος μεγαλύτερο από 0,5 mm.

3. Επισκευαστικός σοβάς

Renovačná stierka Baumit MultiWhite
Τοποθετήστε το περιεχόμενο του Baumit MultiWhite σε περίπου 6,0 λίτρα καθαρού νερού. Ανακατέψτε καλά με χειροκίνητο ηλεκτρικό αναδευτήρα για να προκύψει ένα μείγμα ομοιογενές χωρίς σβώλους. Μετά από 5 λεπτά αναμονής, ανακατεύουμε ξανά. Χρόνος εργασιμότητας: περίπου. 1,5 ώρες.

4. Σπατουλάρισμα της πρόσοψης

Prestierkovanie fasády
Εφαρμόστε το Baumit MultiWhite στην επιφάνεια της πρόσοψης χρησιμοποιώντας μία πλατιά οδοντωτή σπάτουλα για στοκάρισμα. Τοποθετήστε το υαλόπλεγμα πάνω εγκιβωτίζοντάς το στην φρεσκοστοκαρισμένη επιφάνεια, π.χ. το Baumit StarTex  με επικάλυψη 10 cm. Εν συνεχεία, τρίψτε την στοκαρισμένη επιφάνεια έτσι ώστε να μην είναι ορατός ο οπλισμός. Πάχος ενισχυτικής στρώσης 3 - 5 mm.

5. Λείανση της επιφάνειας

Renovačná stierka BAumit MultiWhite
Πριν εφαρμόσετε το φινίρισμα της πρόσοψης, εφαρμόστε το επίχρισμα σε δύο στρώσεις. Αφού στεγνώσει λίγο η πρώτη στρώση, εφαρμόστε τη δεύτερη λεπτή στρώση και αφού στεγνώσει καλά, τρίψτε την επιφάνεια με πολυστερίνη, πανί ή αφρώδες τριβίδι

6. Νέο φινίρισμα επιφάνειας

Striekanie fasádnej farby
Αφού περάσουν κατ’ ελάχιστο 3 ημέρες, εφαρμόζουμε μία ομοιόμορφης υφής βαφή πρόσοψης στη σοβατισμένη επιφάνεια, όπως για παράδειγμα τα Baumit StarColor, NanoporColor. Η βαφή πρόσοψης Baumit μπορεί επίσης να εφαρμοστεί με μηχάνημα ψεκασμού χωρίς αέρα. Επιτρέπει τη γρήγορη και ομοιόμορφη εφαρμογή της βαφής πρόσοψης για φινιρίσματα ακόμη και μεγάλων ομοιόμορφων επιφανειών σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Προϊόντα Baumit

Instructional video