Ανακαίνιση προσόψεων – Αφαίρεση φθαρμένης βαφής
star_border

Ανακαίνιση προσόψεων – Αφαίρεση φθαρμένης βαφής

Αφαιρέστε τη φθαρμένη βαφή με μία σπάτουλα πριν εφαρμόσετε τη νέα βαφή πρόσοψης. Εξομαλύνετε τις ανομοιομορφίες της επιφάνειας χρησιμοποιώντας έναν επισκευαστικό στόκο.

Μία νέα όψη σε 4 βήματα

Απομακρύνετε τη φθαρμένη βαφή και καθαρίστε την πρόσοψη. Η ανομοιόμορφη επιφάνεια που προκύπτει στοκάρεται και εφαρμόζεται ένας νέας ποιότητας σοβάς προσόψεων.

Βήμα 1

Odlupujúci sa náter na fasáde

Αφαιρέστε την ξεφλουδισμένη βαφή και καθαρίστε την πρόσοψη.

Βήμα 2

Penetrácia na fasádu

Για καλύτερη πρόσφυση και σταθεροποίηση του υποστρώματος, εφαρμόστε το συγκολλητικό αστάρι Baumit MultiPrimer.

Βήμα 3

Prestierkovanie fasády_MultiWhite

Απλώστε την κόλλα και «χτενίστε» την με οδοντωτή σπάτουλα στην πρόσοψη εφαρμόζοντας το Baumit MultiWhite και εγκιβωτίστε το υαλόπλεγμα.

Βήμα 4

Nová fasádna farba

Μόλις η νέα στρώση στόκου ωριμάσει, εφαρμόστε μία νέα βαφή πρόσοψης, την Baumit StarColor, την NanoporColor ή την SiliconColor.

Οδηγίες εργασίας βήμα προς βήμα

1.Τι χρειαζόμαστε;

Obnova fasády - odlupujúci sa náter

Προετοιμάστε την κόλλα Baumit MultiWhite, το υαλόπλεγμα, το συγκολλητικό αστάρι Baumit MultiPrimer, τη σπάτουλα, την πλατιά οδοντωτή σπάτουλα για το «χτένισμα», το μυστρί, τη σκληρή βούρτσα, το κατάλληλο δοχείο ανάμιξης.

2. Καθαρισμός πρόσοψης

Odstránenie uvoľnených častí

Η επιφάνεια της πρόσοψης πρέπει να σταθερή και συνεκτική, απαλλαγμένη από πρασινίλες (άλγη) και ρωγμές. Αφαιρέστε την ξεφλουδισμένη βαφή χρησιμοποιώντας μία σπάτουλα. Με βούρτσα ή υδροβολή καθαρίστε την σκονισμένη και λερωμένη πρόσοψη. Εάν η πρόσοψη έχει ακόμη ψεγάδια, είναι απαραίτητο να τα αφαιρέσετε πρώτα.
Δείτε: Προετοιμασία επισκευαστικού στόκου

3. Συγκολλητικό αστάρι

Základn náter, hĺbkový základ

Ανάλογα με την απορροφητικότητα του επιχρίσματος, αραιώστε το συγκολλητικό αστάρι Baumit MultiPrimer με νερό από 1:1 έως 1:5 και ανακατέψτε καλά. Εφαρμόστε το αστάρι πάνω στην επιφάνεια του επιχρίσματος με βούρτσα, ρολό ή ψεκασμό. Όταν πραγματοποιούμε πολλαπλές στρώσεις, πάντα να εφαρμόζετε τη νέα στρώση πάνω σε στεγνό υπόστρωμα. Χρόνος αναμονής πριν εφαρμόσετε το επίχρισμα είναι τουλάχιστον 12 ώρες.

4. Προετοιμασία πρόσοψης

Penetrácia na silno nasiakavý podklad

Εφαρμόστε το Baumit MultiWhite στο ξηρό επίχρισμα χρησιμοποιώντας μία οδοντωτή σπάτουλα και τοποθετήστε το υαλόπλεγμα. Αφού στεγνώσει λίγο η πρώτη στρώση, εφαρμόστε τη δεύτερη λεπτή στρώση και αφού ωριμάσει αρκετά , επεξεργαστείτε την επιφάνεια της κατασκευής με ένα τριβίδι πολυστυρενίου, γυαλόχαρτο ή ελαστικό σπογγώδες τριβίδι. Πάχος στρώσης 3 - 5 mm.

5. Νέα επίστρωση πρόσοψης

Nová fasádna farba

Εφαρμόζουμε δύο στρώσεις υψηλής ποιότητας βαφή πρόσοψης στην καθαρή επιφάνεια. Η πρώτη στρώση εφαρμόζεται αραιωμένη με 10-15% νερό. Μετά από αναμονή τουλάχιστον 12 ωρών, εφαρμόζουμε 1 έως 2 στρώσεις της βαφής πρόσοψης, όσες απαιτείται για να κλείσει το χρώμα. Ο χρόνος αναμονής ανάμεσα σε κάθε στρώση είναι τουλάχιστον 4 ώρες.

6. Ψεκασμός βαφής πρόσοψης

Striekanie fasádnej farby

Η βαφή πρόσοψης της Baumit μπορεί επίσης να εφαρμοστεί με σύστημα ψεκασμού χωρίς αέρα. Επιτρέπει γρήγορη και επίπεδη εφαρμογή της βαφής πρόσοψης σε μικρό χρονικό διάστημα ακόμη και σε μεγάλες ομοιόμορφες επιφάνειες.

Προϊόντα Baumit