Σοβάδες ανακαίνισης εσωτερικού χώρου
star_border

Σοβάδες ανακαίνισης εσωτερικού χώρου

  • Για τοιχοποιία που έχει υποστεί ζημιά από υγρασία και άλατα
  • Για όλα τα είδη ιστορικών (διατηρητέων) κτιρίων
  • Μόνιμη προστασία για δεκαετίες

Οι τοίχοι που επηρεάζονται από την υγρασία και τη συσσώρευση αλάτων στην επιφάνεια τους δεν είναι μόνο ένα αισθητικό πρόβλημα, αλλά φέρουν μια σειρά από σοβαρότερα προβλήματα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε βλάβες στους χρωματισμούς, τα επιχρίσματα, και την τοιχοποιία των εσωτερικών χώρων. Κατά την ανακαίνιση ενός κτιρίου που έχει υποστεί ζημιά από την υγρασία, είναι δυνατόν να εξασφαλιστεί ένα μόνιμα ξηρό περιβάλλον μόνο με την εφαρμογή ειδικής σύνθετης διαδικασίας ανακαίνισης που θα πρέπει να πραγματοποιηθούν στις ακόλουθες βασικές φάσεις:

  • Πρωταρχικής σημασίας εργασίες ανακαίνισης– εξάλειψη των αιτιών της υγρασίας, δηλαδή περιορισμός της μεταφοράς υγρασίας π.χ. σε τμήματα πάνω από τη βάση της τοιχοποιίας (κοπή, χημικά ενέματα, κλπ.)

  • Δευτερεύουσες εργασίες ανακαίνισης – αποκατάσταση της τοιχοποιίας που προσβλήθηκε από άλατα και ανακαίνιση της επιφάνειας - εφαρμογή των συστημάτων αποκατάστασης Baumit Sanova και κατάλληλο φινίρισμα.


Sanácie

Συστήματα ανακαίνισης Baumit Sanova

Τα επιχρίσματα ανακαίνισης ξεχωρίζουν για το υψηλό τους πορώδες και την ατμοδιαπερατότητά τους, καθώς και τη χαμηλή υγροαπορρόφησής τους και της αντοχής τους στις επιδράσεις των αλάτων. Η πορώδης υφή του επιχρίσματος επιτρέπει τη συγκράτηση των αλάτων στην επιφάνειά του, πράγμα που επιτρέπει στην επιφάνεια του επιχρίσματος να παραμένει ξηρή χωρίς συσσώρευση αλάτων.Τα συστήματα ανακαίνισης επιχρισμάτων δημιουργούν θετικές συνθήκες φυσικής ξήρανσης της τοιχοποιίας.

Συστήματα ανακαίνισης Baumit Sanova

Για τοιχοποιίες με υψηλή περιεκτικότητα σε υγρασία και άλατα

Ένα βέλτιστα ισορροπημένο σύστημα με βασική στρώση από ηφαιστειακή τέφρα και υδραυλική άσβεστο, κατάλληλο όπου απαιτείται η χρήση συστημάτων επιχρισμάτων χωρίς τσιμέντο. Δοκιμασμένο και ελεγμένο σύμφωνα με τις οδηγίες της WTA (Water Technology Alliance).

Πλεονέκτημα στην εφαρμογή: Πρόκειται για επίχρισμα μίας στρώσης. Αν προτιμάτε μια λεπτή, κοκκώδη εμφάνιση (μέγεθος κόκκου 1 mm), δεν χρειάζεται πλέον να εφαρμόσετε σπατουλαριστό σοβά (stucco). Το επίχρισμα μπορεί να γίνει μηχανής σε περιπτώσεις μεγάλων κτιρίων. Το πάχος του επιχρίσματος εξαρτάται από την εφαρμογή (εσωτερικός, εξωτερικός χώρος) και το επίπεδο επίδρασης της υγρασίας και των αλάτων στην τοιχοποιία.

Sanačné omietky

Σύστημα ανακαίνισης Baumit Sanova L

Sanačné omietky Baumit Sanova L

Για εσωτερική και εξωτερική τοιχοποιία με μέτρια έως χαμηλή περιεκτικότητα σε υγρασία και άλατα. Ιδανική λύση για τεχνίτες με οικολογική ευαισθησία: Εξάλειψη της υγρασίας και βελτίωση των χαρακτηριστικών θερμομόνωσης, όλα σε ένα.

Συστήματα ανακαίνισης Baumit Sanova S

Sanačné omietky na sokel

Για τοιχοποιία με χαμηλή περιεκτικότητα σε υγρασία και αλάτι. Το τσιμεντοειδές επίχρισμα έχει υψηλή αντοχή. Κατάλληλο όπου απαιτείται μακροπρόθεσμη προστασία για εκτεθειμένα τμήματα τοίχων σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, υπόγεια, περιθώρια επιχρίσματος και άλλα.

Επίχρισμα εσωτερικού χώρου

Για την ορθή λειτουργία των ανακαινίσεων επιχρισμάτων και τη διατήρηση της φυσικής τους ατμοδιαπερατότητας, είναι σημαντικό να επιλέξετε και το σωστό εσωτερικό επίχρισμα . Συνιστούμε να χρησιμοποιείτε εσωτερική βαφή Baumit KlimaColor υψηλής διαπερατότητας υδρατμών, χωρίς συντηρητικά, διαλύτες ή οσμές. Συμβάλλει σε ένα βελτιωμένο εσωτερικό κλίμα. Διατίθεται σε μαλακές αποχρώσεις σύμφωνα με το βιβλίο δειγμάτων Baumit Life (αποχρώσεις που τελειώνουν με τους αριθμούς 7 - 9).

Vnútorná farba Baumit KlimaColor