Η καλύτερη πρόσοψη της Ευρώπης είναι στην Βαρκελώνη

36 φιναλίστ από 26 χώρες της Baumit παρακολούθησαν τον Μεγάλο Τελικό του Life Challenge , ο οποίος πραγματοποιήθηκε στις 14 Ιουνίου 2018 στη Σλοβακική Φιλαρμονική στη Μπρατισλάβα. Μια διεθνής κριτική επιτροπή κορυφαίων αρχιτεκτόνων επέλεξε τους έξι νικητές της κατηγορίας και τον συνολικό νικητή της Baumit Life Challenge. Όπως και το 2014, η Ισπανία κέρδισε ξανά το κορυφαίο βραβείο "Life Challenge Award 2018".

Μπρατισλάβα / Wopfing, Ιούνιος 2018 - Την Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018 στη Σλοβακική Φιλαρμονική, Η Baumit παρουσίασε το βραβείο Baumit Life Challenge Award για την καλύτερη πρόσοψη της χρονιάς. Στην τελική συνεδρίαση της κριτικής επιτροπής, 13 εξαιρετικά αξιόλογοι αρχιτέκτονες επέλεξαν τους νικητές στις κατηγοριες : μονοκατοικία, κατοικίες πολυκατοικιών, μη οικιστικά κτίρια, εξωτερικής θερμομόνωσης  και ιστορικής ανακαίνισης, καθώς και την ειδική κατηγορία "Stunned by Texture".

Το ισπανικό έργο "COLLECTIVE HOUSING AND HEALTH CENTER" από την αρχιτεκτονική ομάδα Bonell i Gil & Peris + Toral επιλέχθηκε ως ο μεγάλος νικητής του Baumit Life Challenge 2018. Τρεις άλλες χώρες είχαν λόγο να είναι χαρούμενοι: Σλοβενία ​​- 2 νίκες κατηγορίας - καθώς και η Τσεχική Δημοκρατία, η Γερμανία και η Αυστρία με βραβείο μιας κατηγορίας. Η Ισπανία γιόρτασε επίσης μια άλλη νίκη, κερδίζοντας το βραβείο για την κατηγορία "εξωτερική θερμομόνωση".

"Το 2014 ξεκινήσαμε το Baumit Life Challenge σε νεοεισερχόμενους από όλη την Ευρώπη για πρώτη φορά, για να παρουσιάσουμε τις αμέτρητες δημιουργικές δυνατότητες σχεδιασμού επιφανειών και πρόσοψης. Το αυξανόμενο διεθνές ενδιαφέρον για αυτό το βραβείο φαίνεται από τους αρχιτέκτονες, τους επενδυτές και τους εργολάβους - είχαμε λάβει 325 συμμετοχές φέτος - μας ενέπνευσε να διεξάγουμε κάθε δύο χρόνια την Baumit Life Challenge ", δήλωσε ο Robert Schmid, Διευθύνων Σύμβουλος της Baumit Beteiligungen GmbH, καθώς καλωσόρισε ένα υπέροχο βράδυ" όπου ο κατασκευαστικός κλάδος της Ευρώπης γιόρτασε τους νικητές με τον τρόπο που άξιζαν "